Високо патогена епидемија на птичји грип H5N1 во Унгарија

Високо патогена епидемија на птичји грип H5N1 во Унгарија

Според Светската организација за здравје на животните (WOAH), на 10 јуни 2022 година, Агенцијата за безбедност на синџирот на храна на унгарското Министерство за земјоделство ја известила WOAH дека има појава на високопатогена птичји грип H5N1 во Унгарија.

Избувнувањето се случи во градот Хајду Хаадхаз, државата Хајду-Бихар, што беше потврдено на 9 јуни 2022 година. Изворот на избувнувањето е непознат или неизвесен.Лабораториските тестови покажаа дека 10.503 птици се сомневаат дека се заразени.

 

Ние сме посветени нафабрика за преработка на животински отпад, и се на водечка позиција во областа на технологијата за рециклирање на ресурси на органски отпад.Со кристализацијата на напредната еколошка и еколошка наука и технологија во светот, развиена е напредна опрема за третман на безопасни животни и произведен е комплетен сет на безопасни третмани.Засегнати се комплетен сет на опрема за автоматизација на обработката, целосно затворен процес на третман без загадување и третмански резултати за заштита на животната средина, безопасен третман, рециклирање, висока искористеност.Сите костуми се пофалени од корисниците на оделото.

 

Шандонг Sensitar Machinery Manufacturing Co., Ltd

-Професионален производител на фабрика за рендерирање

 

图片1

 


Време на објавување: Јуни-15-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!