E tusa ma le 40,000 manulele ua faʻaumatia i Netherlands i se faʻamaʻi fou o le manu felelei

E tusa ma le 40,000 manulele ua faʻaumatia i Netherlands ona o le atunuʻu na sili ona afaina ai i le faʻamaʻi tele o le fulu manu i le tala faasolopito o loʻo sosolo atu i Europa atoa.

Na lipotia mai e le Matagaluega o Faatoaga a Holani, Natura ma Mea Taumafa i le Aso Lua e faapea, o se mataupu o le fulu manulele na maua i se faatoaga moa i le taulaga o Bodegraven i le itu i sisifo o Holani i Saute, lea e masalomia na aafia i se siama o le manu e sili ona pathogenic. .

E tusa ma le 40,000 moa na tapeina ina ia taofia le sosolo o le faamaima'imau le faia o togafitiga;.Talu ai e leai ni isi fa'ato'aga i totonu ole 1 km ma le 3 km radius, e le mana'omia le faia o ni fa'ama'i fa'ama'i;E lua fa'ato'aga i totonu ole 10-kilomita radius, ae latou te le'i tausia ni moa i le taimi na tupu ai le fa'ama'i.

E ala i le tauaofiaga, e pei o le faatoaga i se mea e afaina ai le afaina o le manu, o le pulega o le saogalemu o meaʻai a Dutch ma oloa faʻatau i totonu ole 1 kilomita o le faʻaesea o faʻatoʻaga, faʻamaʻi faʻamaʻi asiasiga i totonu ole 3 kilomita mai le faatoaga, i le taimi lava e tasi i le faatoaga na tuuina atu i totonu ole 10. kilomita "poloka", faʻasaina faʻatoʻaga mai fafo felauaiga o moa, fuamoa, aano o manufasi, fetilaisa ma isi oloa, E le faʻatagaina foi tagata e tuli manu i nei vaega.

O Netherlands, o le atunuu pito sili lea ona faatau atu i fafo o oloa moa i Europa, e silia ma le 2,000 faatoaga fuamoa ma oloa faatau atu i fafo e silia ma le 6 piliona fuamoa i le tausaga, ae talu mai le tausaga talu ai ua taia ai le sili atu i le 50 faatoaga ma le pulega ua tafiesea le silia ma le 3.5m manulele.

O loʻo sosolo le manu felelei i Europa atoa, seʻi vagana ai Netherlands, o le atunuʻu sili ona afaina.I le aso 3 o Oketopa, na faasilasila mai ai e le European Center for Disease Prevention and Control e faapea o Europa o loʻo feagai ma le tele o le afaina o le manu felelei i le tala faasolopito, e oʻo mai i le taimi nei na lipotia mai e le itiiti ifo i le 2467 faʻamaʻi, 48 miliona moa faʻaumatia, e aafia ai le 37 atunuu i Europa atoa, o le numera o mataupu. ma o le lautele o le faʻamaʻi ua paʻu i se "maualuga fou".O nei manulele e manaʻomia ona togafitiamea'ai fulufuluina ia aloese mai le salalau atu.31


Taimi meli: Oke-19-2022
WhatsApp Online Chat!