O Peretania o loʻo feagai ma faʻafitauli sili ona tele o le flu i lona talafaasolopito

A'o feagai Peretania ma le tele o fa'alavelave fa'afuase'i o le fulu manu, ua fa'ailoa mai e le malo o moa uma i Egelani e tatau ona teu i totonu o le fale mai ia Novema 7, na lipotia e le BBC ia Novema 1. Uelese, Sikotilani ma Northern Ireland e le'i fa'atinoina tulafono.

Ia Oketopa lava ia, e 2.3 miliona manulele na maliliu pe na faʻaumatia i Peretania, i le mea e tatau ona i aitu'uina atu meafaigaluega mo togafitiga.Na ta‘ua e Richard Griffiths, o le faauluuluga o le British Poultry Council, o le tau o le pipiki fua fua e ono siitia ma o le a afaina tele ai le pisinisi i tulafono fou i le fausiaina o totonu.

O le aso 31 o Oketopa na faalauiloa ai e le malo o Peretania e tatau ona nonofo uma moa ma manu felelei i totonu o Egelani mai le aso 7 o Novema e taofia ai le sosolo o le fulu manulele.
O lona uiga o le a taofia le sapalai o fuamoa mai moa fuamoa, o le lipoti a le Agence France-Presse, ona o le taumafai o le malo o Peretania e taofiofia le faamai ina ia aloese mai le faalavelaveina o sapalai o pipi ma isi aano o manufasi i le vaitau o le Kerisimasi.

"O loʻo matou feagai ma le matou faʻamaʻi sili ona tele o le avian influenza e oʻo mai i le taimi nei i le tausaga nei, ma le numera o faʻamaʻi i faʻatoʻaga faʻapisinisi ma manu felelei ua televave le faʻateleina i Egelani," o le tala lea a Christina Middlemiss, le ofisa sili o fomaʻi a le malo, i se faʻamatalaga.

Fai mai a ia, o le tulaga lamatia o faʻamaʻi i manu felelei ua oʻo i le tulaga ua tatau ai nei ona tuʻu uma manulele i totonu seʻia oʻo i se isi faʻaaliga.O le faiga sili o le puipuiga o le faia pea o ni faiga sa'o mo lefale gaosi moama aloese mai le fesootai ma manu felelei i soo se auala.

Mo le taimi nei, o le faiga faʻavae e naʻo Egelani.Sikotilani, Uelese ma Northern Ireland, o loʻo i ai a latou lava faiga faʻavae, e foliga mai e mulimulitaia e pei ona masani ai.O itumalo sili ona afaina o Suffolk, Norfolk ma Essex i sasaʻe o Egelani ua matua faʻatapulaʻaina le feoaʻi o moa i faʻatoʻaga talu mai le faaiuga o Setema i le lotolotoi o popolega e ono aʻafia i latou i manu felelei o loʻo felelei mai le konetineta.

I le tausaga talu ai, na maua ai e le malo o Peretania le siama i le silia ma le 200 faʻataʻitaʻiga o manulele ma faʻaumatia le faitau miliona o manulele.Ole fulū ole manu e matua maualalo lava le lamatiaga i le soifua maloloina o tagata ma moa ma fuamoa e kuka saʻo e saogalemu e 'ai, na taʻua ai e le Agence France-Presse le au atamamai o le soifua maloloina.kopi


Taimi meli: Nov-24-2022
WhatsApp Online Chat!