Ua fuafua Niu Sila e totogi le kasa oona mai manu fa'ato'aga!Le lalolagi muamua

O le alamanuia fagota a Niu Sila e tāua tele i le tamaoaiga o le atunuu ma e telē teletagata e auina atu i fafo.Ua tautino le malo o Niu Sila e avea le carbon neutral i le 2025 ma faaitiitia le kasa methane mai manu faatoaga i le 10% i le 2030.

O le Aso Lua na faalauiloa ai e Niu Sila ni fuafuaga e totogi ai le kasa oona mai meaola o le faatoaga i se taumafaiga e tetee atu i suiga o le tau.
O le fuafuaga e faʻatatau i le au faifaatoʻaga e totogi le kesi o loʻo tuʻuina atu e a latou manu, lea e aofia ai le methane kasa mai le ū pe pupu, ma le nitrous oxide mai a latou urine, AFP lipotia ia Oketopa 11.

Fai mai le Palemia Ardern, o le lafoga o le muamua lea o lona ituaiga i le lalolagi.Na fa'ailoa e Ardern i le aufaifa'ato'aga a Niu Sila e mafai ona toe fa'afo'i a latou tau e ala i le gaosia o oloa e fa'alelei i le tau.
Fai mai Ardern, o le polokalame o le a faʻaitiitia ai le kasa oona mai faʻatoʻaga ma faʻaleleia atili ai fualaʻau e ala i le faʻaleleia atili o le tulaga lelei o "faʻailoga e auina atu i fafo" a Niu Sila.

O le lafoga o le a muamua le lalolagi.O lo’o fa’amoemoe le malo e saini le fuafuaga i le tausaga fou ma fa’aulu ai le lafoga i totonu o le tolu tausaga.Fai mai le malo o Niu Sila, o le a amata ona totogi e le aufaifaatoaga le emission i le 2025, ae e lei oo mai se tau, ma o le lafoga o le a faaaoga uma e faatupe ai suesuega i tekinolosi fou tau faatoaga.

O lea fuafuaga ua leva ona faaosofia ai finauga vevela i totonu o Niu Sila.Federated Farmers, le vaega o lobby lobby, na osofaia le fuafuaga ona ua le mafai ai ona ola ni faatoaga laiti.Fai mai le au fai tulafono a le itu agai, o le fuafuaga o le a mafai ai ona siitia pisinisi i isi atunuu e le lelei tele ma iu ai ina faateleina le kasa oona i le lalolagi atoa.

E tāua tele le pisinisi fagota a Niu Sila i le tamaoaiga o le atunuu ma o le tele o ana tupe maua mai fafo.Ua tautino le malo o Niu Sila e avea le carbon neutral i le 2025 ma faaitiitia le kasa methane mai manu faatoaga i le 10% i le 2030.31


Taimi meli: Oke-27-2022
WhatsApp Online Chat!