Избувнување на шап и лигавка во Зимбабве

 

Според Светската организација за здравје на животните (OIE), на 24 мај 2022 година, Министерството за земјиште, земјоделство, водни ресурси и рурално раселување на Зимбабве го известило OIE дека има појава на шап и лигавка во Зимбабве.

Избувнувањето се случи во округот Гуруф и округот Стогодишник во централната провинција Машоналанд, што беше потврдено на 23 мај 2022 година. Изворот на избувнувањето е непознат или неизвесен.Според клиничките и лабораториските испитувања, постои сомневање дека се заразени 12.561 говеда, од кои 642 биле болни.

Избувнувањето сè уште трае, а Министерството за земјиште, земјоделство, водни ресурси и рурално раселување на Зимбабве ќе поднесува неделни последователни извештаи.

Ние сме посветени на фабриката за преработка на животински отпад и сме на водечка позиција во областа на технологијата за рециклирање на ресурсите на органски отпад.Со кристализацијата на напредната еколошка и еколошка наука и технологија во светот, развиена е напредна опрема за третман на безопасни животни и произведен е комплетен сет на безопасни третмани.Засегнати се комплетен сет на опрема за автоматизација на обработката, целосно затворен процес на третман без загадување и третмански резултати за заштита на животната средина, безопасен третман, рециклирање, висока искористеност.Сите костуми се пофалени од корисниците на оделото.

 

Shandong Sensitar Machinery Manufacturing Co., Ltd - Професионален производител на постројки за рендерирање

 

图片1

 

 

 


Време на објавување: мај-30-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!