Kazakistani dhe Rusia kanë anuluar reciprokisht kufizimet në transportin e bagëtive dhe produkteve të pulave

    Kohët e fundit, sipas njoftimit të Ministrisë së Bujqësisë së Kazakistanit, Komiteti i Karantinës së Kafshëve dhe Bimëve ka mbajtur konsultime me Shërbimin Federal Rus për Karantinën e Kafshëve dhe Bimëve dhe arriti një marrëveshje për lehtësimin reciprok të kufizimeve të përkohshme të zbatuara më parë në transportin e disa produktet blegtorale dhe të pulave.

    Duke konsideruar që epidemia e kafshëve në lidhje me shtëpinë ka tendencë të jetë e qëndrueshme, duke lejuar nga shtetet e Kazakistanit të Veriut, Akmora, Pavlodar dhe Kostanai të transportojnë shpendët e gjalla, vezët, pulat dhe produktet e pulave, aditivët e ushqimit të pulave dhe ushqimit për shpendët, dhe pajisjet përkatëse për përpunimin e shpendëve në Rusi, dhe lejoni që produktet e pulave nga rajonet e mësipërme prodhojnë tranzit nga Rusia në vendet e tjera. Kufizimet në transportin e produkteve blegtorale nga shtetet e Atyrau dhe Mangis State gjithashtu janë anuluar. Në të njëjtën kohë, për shkak të stabilizimit të epidemisë së kafshëve në Rusia, Kazakistani nuk e kufizon më transportin e bagëtive të gjalla, pulave dhe produkteve të përafërta nga pjesë të Rusisë në Kazakistan.

 

Prodhimi i Makinerisë Shandong Sensitar, Ltd-Prodhuesi i Bimëve Profesionale të Rendimit

kopjet


Koha e postimit: maj-12-2021
WhatsApp Online Chat!