Masat paraprake në lidhje me ethet afrikane të derrit

    Humbjet nga ASF (ethet afrikane të derrit) janë raportuar në Afrikë nga Afrika e Jugut (68) dhe në Evropë, nga Rumania (1527) dhe Rusia (99) në janar.


    Të dhënat nga OIE tregojnë se ASF vazhdon të përhapet në shumë vende tani.
(ASF) nuk është një rrezik për njerëzit, por vret derrat shtëpiak dhe të egër. Nuk ka asnjë vaksinë kundër tij.
Virusi është shumë rezistent në mjedis dhe në produktet e mishit të derrit. Pakujdesia mund të përhapë sëmundjen.

    Pra, duhet të dimë masat paraprake të mëposhtme:

  1. Deklaroni çdo rast të dyshimtë (të vdekur ose të gjallë) në Shërbimet Veterinare.
  2. Mos mbani derra ose produkte derri. Nëse e bëni, deklarojini ato autoriteteve
  3. Kur punoni ose vizitoni ferma, respektoni masat e biosigurisë
  4. Mos vizitoni fermat e derrave në zonat e prekura

    Dhe the më e  efektshme e processing method of the infected pig with ASF is rendering plant.Sensitar animal waste rendering plant can help with the treatment of the infected pig and prevent from the spreading African swine fever.It is environmental,high-efficiency,sterilized.

    Linja standarde e prodhimit është e përbërë nga shporta e lëndës së parë, thërrmues, tenxhere me grumbull, shtyp vaji, kondensator, sistem i trajtimit të ajrit, mulli çekiç, makinë paketimi dhe transportues. E gjithë makina mund të pajiset nga kërkesat e klientëve, një linjë e plotë prodhimi ose një e thjeshtë thjesht varet nga zgjedhja e të gjithë klientëve.

 


Koha e postimit: Shkurt-01-2021
WhatsApp Online Chat!