O le faʻamaʻi o le COVID-19 i le fale fasi manu na taʻitaʻia ai le tele o taumafaiga faʻaumatia puaa

Masalo e leai se faʻataʻitaʻiga manino o faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo afaina ai le sapalai o meaʻai i le Iunaite Setete: aʻo leai ni aano o manufaʻatau, e faitau afe puaa na pala i le palapala.
O le faʻamaʻi o le COVID-19 i le fale fasi manu na taʻitaʻia ai le tele o taumafaiga faʻaumatia puaa i le talafaasolopito o le Iunaite Setete.E faitau afe manu ua lagolagoina, ma ua fuafuaina e CoBank e 7 miliona manu e ono manaʻomia ona faʻaumatia i lenei kuata naʻo ia.E tusa ma le tasi piliona pauna aano o manufasi na leiloa e tagata fa'atau.
O nisi o fa'ato'aga i Minnesota e o'o lava i le fa'aogaina o chippers (e pei o le ata o le 1996 "Fargo") e tu'imomomo ai tino oti ma fa'asalalauina mo le faapala.Na vaaia e le fale gaosi le tele o puaa ua liua i le gelatin e fai ma atigi sosisi.
I tua atu o le tele o otaota o loʻo i ai le faitau afe o faifaatoaga, o nisi o i latou o loʻo tutumau, ma le faʻamoemoe o le fale fasi manu e mafai ona toe amata galuega aʻo leʻi mamafa tele manu.O isi o loʻo faʻaitiitia le gau ma faʻaumatia le lafu.O le "faʻaititia o le faitau aofaʻi" o puaa na faia ai se faʻaupuga i totonu o le alamanuia, faʻaalia ai lenei teteʻa, lea na mafua mai i le faʻamaʻi na mafua ai ona manaʻo tagata faigaluega e faʻateleina le sapalai o meaʻai i faleoloa tetele i le Iunaite Setete.

ata
“I totonu o fa’ato’aga, o le mea e tatau ona e tapena ai o fa’ama’i manu.Fai mai le sooupu a le Minnesota Animal Health Commission Michael Crusan: “E leʻi manatu lava e leai se maketi.“Ia faapala ia oo atu i le 2,000 puaa i aso uma ma tuu i totonu o vaomago i Nobles County.“E tele a matou tino o puaa ma e tatau ona lelei le faapalaga i luga o le laufanua.“
Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu e le Peresetene Donald Trump se faʻatonuga faʻapitoa, o le tele o falegaosi manu na tapunia ona o maʻi o tagata faigaluega ua toe tatalaina.Ae a mafaufau i faiga faʻaagafesootai mamao ma le maualuga o le toesea, o loʻo mamao lava le gaosiga o pisinisi mai le tulaga aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.
O le i'uga, ua fa'aitiitia le aofa'i o pusa aano o manufasi i faleoloa Amerika, ua fa'aitiitia le sapalai, ma ua si'itia tau.Talu mai Aperila, ua faaluaina le tau o puaa i Amerika.
Fai mai Liz Wagstrom, o le US pork supply chain ua mamanuina ina ia "faia i le taimi" ona o puaa matutua e ave mai le fale fasi manu i le fale fasi manu, ae o le isi vaega o puaa laiti e ui atu i le fale gaosimea.Tu'u i totonu o ni nai aso pe a uma ona fa'ama'i.Foma'i sili o le National Pork Producers Council.
O le fa'agesegese o le saosaoa o le gaosiga na leai ai se mea e alu i ai tama'i pua'a ona na taumafai le au faifa'ato'aga e taofi manu matutua mo se taimi umi.Fai mai Wagstrom, ae ina ua 330 pauna (150 kilokalama) le mamafa o puaa, ua lapopoa tele e faaaoga i mea e fasi ai manu, ma e le mafai ona tuu aano o manufasi ua tipi i totonu o pusa po o styrofoam.Intraday.
Fai mai Wagstrom o faifaatoʻaga e faʻatapulaʻaina filifiliga mo le faʻamaʻaina o manu.O nisi tagata o loʻo faʻapipiʻi pusa, e pei o pusa loli, e manavaina ai le carbon dioxide ma faʻamoe ai manu.O isi metotia e le masani ona faʻaleagaina ai tagata faigaluega ma manu.E aofia ai manu'a i le ulu o le fana po'o le tu'i.
I nisi o setete, o lo'o fagogota ai manu o lo'o lafoa'i ai fanua, a'o isi setete, o lo'o eliina tu'ugamau papa'u o lo'o laina i fasi laupapa.
Fai mai Wagstrom i luga o le telefoni: "E matua faʻaleagaina lenei mea."“O se fa’alavelave lea, o le maimau lea o mea’ai.”
I Nobles County, Minnesota, o loʻo tuʻuina tino o puaʻa i totonu o se mea faʻapipiʻi ua fuafuaina mo le fale fafie, na muaʻi fuafuaina e tali atu ai i le afaina o le fiva puaa Aferika.Ona fa'aoga lea o mea i luga o se moega fasi laupapa ma ufiufi i nisi fasi laupapa.A fa'atusatusa i le tino atoa o le ta'avale, o le a matua fa'avavevave le fa'apalapala.
Fai mai Beth Thompson, faatonu sili o le Minnesota Animal Health Commission ma le fomai manu a le setete, o le faapalaga e talafeagai ona o le maualuga o le suavai o le setete e faigata ai ona tanu, ma o le susunuina e le o se filifiliga mo le au faifaatoaga o loʻo tausia le tele o manu.
Na taʻua e le Pule Sili o Randall Stuewe i se fonotaga o tupe maua i le vaiaso talu ai, o Darling Ingredients Inc., o le ofisa autu i Texas, e liua le gaʻo i meaʻai, fafaga, ma suauu, ma i vaiaso talu ai na maua ai se "tele" o puaa ma moa mo le faamamaina...O loʻo taumafai le au gaosi oloa tetele e faʻaavanoa se avanoa i totonu o le fale puaa ina ia mafai ai ona faʻaputu le isi lapisi laiti.“O se mea faanoanoa lea mo i latou,” o lana tala lea.
Na taʻua e Stuewe: "I le mea mulimuli, o le sapalai o manu, aemaise lava mo puaa, e tatau ona latou tausia manu.""O le taimi nei, o loʻo ave e le matou fale gaosi Midwest le 30 i le 35 puaa i le aso, ma o loʻo faʻaitiitia le faitau aofaʻi."
Fai mai faalapotopotoga o le soifua manuia o manu, o le siama ua aliali mai ai tulaga vaivai i le faiga o meaʻai a le atunuu ma faiga sauā ae leʻi faamaonia e fasi ai manu e le mafai ona auina atu i fale fasi manu.
Josh Barker, sui peresitene o le puipuiga o manu faatoaga mo le Humane Society, fai mai e tatau i le alamanuia ona aveese galuega mamafa ma maua le tele o avanoa mo manu ina ia aua neʻi faanatinati le au gaosi oloa e faʻaaoga "auala fasioti tagata le tumau" pe a oʻo i le sapalai filifili. ua motusia.Amerika Tele.
I le fe’ese’esea’iga o lafumanu o lo’o i ai nei, o le au faifa’ato’aga fo’i o lo’o a’afia-ia le itiiti ifo i le tamaoaiga ma lagona.O le faaiuga o le fasiga e mafai ona fesoasoani i faatoaga e ola ai, ae a maualuga le tau o aano o manufasi ma le lava faleoloa, e mafai ona afaina ai le alamanuia mo le au gaosi ma tagata lautele.
"I nai vaiaso ua tuanaʻi, ua leiloa a matou maketi maketi ma ua amata ona faʻatupuina le faʻaputuina o poloaiga," o le tala lea a Mike Boerboom, o le na te tausia puaa i Minnesota ma lona aiga."E i ai se taimi, afai e le mafai ona tatou faʻatau atu, o le a latou oʻo atu i le tulaga e lapoʻa tele ai mo le sapalai sapalai, ma o le a tatou feagai ma le euthanasia."


Taimi meli: Aukuso-15-2020
WhatsApp Online Chat!